Industrigolv av högsta kvalitet

Vi lägger tåliga golv för industrin

Ett industrigolv måste tåla riktigt tuffa tag. Välkommen att anlita oss om du behöver läggga nytt golv eller renovera golvet i en industrilokal. Vi lägger golv i alla typer av lokaler och ser till att de tål dagligt bruk, även med många anställda och tunga maskiner som rör sig i lokalerna.

Välkommen att kontakta oss idag för mer information så tar vi fram ett passande förslag och räknar fram en offert.


industrigolv

Material som lever upp till önskad säkerhetsnivå

Inom många verksamheter ställs det strikta krav på vad ett industrigolv måste tåla. Det kan exempelvis innebära att det måste vara syrafast, tåla oljespill eller att det inte får riskera att bli halt även om det blir blött.

Vi hjälper dig gärna med rådgivning kring passande material och samarbetar med ett flertal professionella golvtillverkare så att du kan få exakt den typ av golvmaterial som krävs för din verksamhet.

Golv för industrier och liknande verksamheter ställer också höga krav gällande hantverket. Våra erfarna och duktiga golvläggare ser till att varje golv blir helt jämnt och utan skarvar för maximal säkerhet.

Goda referenser

Vi kan gärna visa exempel på referenser från andra industrigolv som vi har installerat - från idrottsarenor till skolor, sjukhus med mera. Det är fler än enbart rena produktionsindustrier som behöver golv av industriklass.

Industrigolv – information om epoxi- och akrylgolv

Industrigolv med så kallad epoxiharts har varit mycket populärt på senare år då det är slitstarkt och tåligt som få andra golvtyper. Men akrylgolv är ett annat mycket funktionellt golv för industrier. En stor fördel med akryl är att det är ett material som har en kort härdningstid. Det går dessutom att härdas i väldigt låga temperaturer.

Epoxigolv utvecklades i Tyskland för snart hundra år sedan och användes då i första hand för andra ändamål som limning av metaller och gjutning. Men på senare år har epoxi använts i många olika funktioner, bland annat då golv av olika typer.

Det är inte konstigt att epoxi har blivit ett populärt golvmaterial, det har nämligen många vinnande egenskaper. En av dessa är att den speciella epoxiblandningen häftar bra på de flesta material. Blandningens molekyler har en vätande förmåga och dessutom en låg ytspänning vilket gör att det kan härdas. Materialet krymper inte mycket alls. En av de få nackdelarna med epoxi är att i vissa fall kan leda till allergier vid kontakt med huden.

Några fördelar med att använda epoxi som industrigolv:

  • Hygieniskt och lättstädat. Ytan är tät och homogen och skarvfri. Det har dessutom stark resistens mot syror, fetter, salter och andra ämnen som kan orsaka slitage.
  • Slitstarkt och tåligt. Industrigolv är framtagna för att tåla tuffa tag i miljöer med hårt slitage och passar därför utmärkt i lättare industri, storkök och andra miljöer med tung belastning och dagligt slitage.
  • Säkert och halkfritt. Denna typ av industrigolv är halksäkert och har en behaglig yta att gå på. Fungerar även bra i oljiga och våta utrymmen samt kyliga miljöer.
  • Snabbt och smidigt att härda. Golvet når full styrka på bara någon timme. Det innebär att driftstoppen är väldigt korta i samband med golvbyten.
  • Enkelt att reparera eller komplettera. Om användningsområdet eller verksamheten ändras kan golvet enkelt lagas eller kompletteras med nytt ytskikt.
Industrigolv som tål tuffa tag - vi ger dig golvet du behöver