Vi lägger ditt butiksgolv

Behöver du nytt golv till butiken?

Behöver din butikslokal rustas upp eller håller du på att starta en ny butik i Dalarna? Välkommen till oss om du behöver ett butiksgolv som tål många kundbesök och som visar din lokal från sin absolut bästa sida.

Kontakta oss idag för att få offert på golv till just din butik. Vi lägger även industrigolv om du har behov av golv även till dina lagerytor.


Butiksgolv måste vara slitstarka

En butik har ofta hundratals besök per dag och därför måste golvet vara slitstarkt. Särskilt i entrén och vid kassan bör man tänka på att välja material som verkligen är tåliga. Det duger inte med material för bostäder utan man måste välja ett golv som är robust.

Vi har ett brett utbud av golv som är anpassade för användning i butik.

butiksgolv

Snyggt och med behagligt ljud

Valet av golvmaterial påverkar mer än bara butikslokalens utseende. Golv har olika egenskaper även när det kommer till ljudbilden och det är viktigt att tänka på när man väljer golvmaterial. Har du en butik som har högt i tak och är relativt sparsmakad i inredningen kan det vara fördelaktigt att välja en matta istället för ett hårt golv. Det går även att göra mycket med hjälp av olika former av stegdämpning som läggs under ytskiktet.

Vi hjälper dig gärna i valet av golvmaterial till din butik så att du får ett golv som är snyggt, passar ihop med butikens stil och som dessutom känns inbjudande för både kunder och personal.

Ett butiksgolv ska vara lättstädat

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer butiksgolv är att det bör vara lättstädat. Särskilt i Dalarna med långa vintrar och slaskiga vårar kommer golvet att behöva städas regelbundet så att butiken alltid känns ren och fräsch. Det är viktigt för att göra ett gott intryck på kunderna.

Begär offert idag

Välkommen att begära offert på butiksgolv idag. Vi kan erbjuda paketpris där allt material som behövs ingår samt installation. Det går givetvis även bra att anlita oss för enbart golvläggning eller golvrenovering om du redan har ett golv som du vill använda.

Butiksgolv – att tänka på när du väljer golvmaterial

Ett bra och slitstarkt golv är mycket viktigt för en butiksägare, oavsett bransch. Om du äger en livsmedelsbutik med många dagliga besök och hårt slitage eller en detaljvaruhandel där det ofta kommer att vara lite lugnare så behövs ett slitstarkt golv som är lätt att rengöra och underhålla. I en butik är hygienen viktig och det går inte att slarva med städningen. Om dammet samlas så kommer kunderna garanterat att dra öronen åt sig. Det estetiska är också en viktig aspekt när det handlar om butiksgolv, det måste se inbjudande och trevligt ut. Här är några saker som är bra att ha i bakhuvudet inför valet av golv i butiken:

Butiksytor

LVT-golv är slitstarka och ser snygga ut över lång tid, vilket gör dem mycket lämpade för butiker och andra kommersiella lokaler. Men det är bra att tänka på att mörka och riktigt ljusa kulörer är extra utsatta i en butik med högt slitage som exempelvis en dagligvaruhandel. Ett LVT-golv har fördelen att det går att byta ut enstaka plattor om en olycka är framme. Det går även att använda textila golv på säljytor, men då är det viktigt att välja en bra och slitstark kvalitet som är lätt att underhålla. Fördelen med textila golv är bra komfort och en tystare miljö.

Personalrum

I personalrummet kan man med fördel använda LVT-golv precis som på butiksytorna. Vill man ha ett mindre kostsamt alternativ går det även bra med en homogen- eller heterogen plastmatta.

WC och dusch

På en WC med golvbrunn måste man välja en våtrumsgodkänd plastmatta. Om man har en dusch i anslutning till WC:n bör man använda en halkhämmande matta för att inte drabbas av halkolyckor.

Lager

Beroende på hur tufft slitaget är på butikens lager kan man välja mellan olika typer av golv. Kontakta oss gärna för konsultation om butiksgolv.

Snygga butiksgolv som visar butiken från sin bästa sida.